Συνεταιρισμος Βιοκαλλιεργητων ρεθυμνου
EL | EN | DE

Αβοκάντο

Βιολογικής καλλιέργειας

Το αβοκάντο είναι υποτροπικό φυτό, που ξεκίνησε να καλλιεργείται στην Κρήτη τις τελευταίες δεκαετίες σε επιλεγμένες περιοχές με ήπιο κλίμα. Η βιολογική καλλιέργεια του αβοκάντο γίνεται μέχρι στιγμής από περίπου 10 παραγωγούς-μέλη του Συνεταιρισμού και δίνει στην περιοχή μας καρπούς εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης.

Η συγκομιδή του αβοκάντο ξεκινάει συνήθως τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου (εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στη διάρκεια της χρονιάς) και διαρκεί μέχρι και τον Ιούνιο-Ιούλιο. Πρώτες συγκομίζονται οι ποικιλίες BACON, ZUTANO, ETTINGER, ακολουθούν οι ποικιλίες FUERTE και BENIK και τελευταία ωριμάζει η ποικιλία HASS.

Η συσκευασία γίνεται σε πιστοποιημένο συσκευαστήριο βιολογικών προϊόντων. Η συκευασία για εξαγωγή είναι σε τετράκιλα χαρτοκιβώτια, σε ευρωπαλέτα.





Powered by: ENTERTHEWEB | Copyright © 2015