Συνεταιρισμος Βιοκαλλιεργητων ρεθυμνου
EL | EN | DE

Ποιοι Είμαστε

Συνεταιρισμός Βιοκαλλιεργητών Ρεθύμνου

Η Κρήτη, ένα μεγάλο νησί στην ανατολική Μεσόγειο, είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο σαν λίκνο και σταυροδρόμι αρχαίων πολιτισμών. Επίσης, είναι γνωστή για τα εξαιρετικής γεύσης και ποιότητας αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα της, κάτι που οφείλεται στην πλούσια ηλιοφάνεια και στις μοναδικές σε παγκόσμια κλίμακα κλιματολογικές της συνθήκες (κλίμα μεσογειακό, στην καλύτερη παραλλαγή του).

Το Ρέθυμνο είναι μια μεγάλη περιοχή στην κεντρική Κρήτη με πλούσια βιοποικιλότητα και μεγάλη ποικιλία τοπίων και μικροκλιμάτων. Γι αυτό είναι ιδανικός τόπος για παραγωγή μιας μεγάλης ποικιλίας αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων (ελαιόλαδο και βρώσιμες ελιές, αρωματικά φυτά, υποτροπικά φυτά όπως το αβοκάντο και άλλα, κρασί και ρακή, εσπεριδοειδή και άλλα φρούτα, χαρούπια, κηπευτικά, θυμαρίσιο μέλι, αιγοπρόβειο κρέας και τυρί κλπ).
Δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί είναι το αυξημένο κόστος παραγωγής λόγω του μικρού κλήρου, του ανάγλυφου του εδάφους (ορεινό-ημιορεινό) και η μεσολάβηση της θάλασσας για την μεταφορά των προϊόντων προς πώληση.
Ο Συνεταιρισμός Βιοκαλλιεργητών Ρεθύμνου ΣΥΝΒΙΟΡ (πλήρες όνομα: "Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων Ρεθύμνου") ιδρύθηκε το 2013 για να ενώσει τις δυνάμεις μικρών και μεσαίων καλλιεργητών βιολογικών προϊόντων της περιοχής. Βασικοί στόχοι του Συνεταιρισμού από την στιγμή της ίδρυσής του είναι:

Powered by: ENTERTHEWEB | Copyright © 2015